Hverdagens helte

9-årige helte fik 5.000 kr.

Tvillingedrengene Gustav og Oliver fik hver 5.000 kr. af Østifterne, da de slukkede en brand i deres stråtækte hus. De to drenge var kortvarigt alene hjemme i familiens stråtækte gård i Helsinge, da der opstod brand i bryggerset. Gustav og Oliver havde ingen telefon til at tilkalde hjælp, men til gengæld havde de et par spande. Og i stedet for at løbe skrigende bort, gik de ufortrødent i gang med at bekæmpe de meterhøje flammer med vand.

Storå-helte

Da en ung mand faldt i Storåen i november 2012, var Melanie Grøndahl, Morten Nørtoft og Henrik Baumann Elbech hurtige til at redde ham op af det isnende kolde vand. Det har Østifterne belønnet med 5.000 kr. til hver.

Redningsmand belønnes med 25.000 kr.

Den 57-årige revisor Poul Erik Larsen, som reddede en 3-årig dreng fra druknedøden i Thyborøn Havn, fik en pris på 25.000 kroner for sin heltemodige indsats af Østifterne.
Ulykken, som nær havde kostet den 3-årige dreng livet, skete da moderen med sin cykel kom for tæt på havnekajen. 3-årige Martin sad bag på cyklen, da moderen mistede balancen, og begge røg i vandet. Mens moderen kort efter styrtet kom op til overfladen igen, røg den 3-årige dreng ned på bunden af havnebassinet, formentlig trukket ned af vægten fra cyklen. Men ved hjælp af en lynhurtig indsats fra Poul Erik Larsen blev drengen reddet op. Sygeplejerske Lone Zengraff, som også var på havnen, gav drengen førstehjælp, og lille Martin er i dag uden mèn af ulykken.

Hjertestartpriser

Østifterne har siden 2006 sponsoreret den årlige uddeling af Hjerteforeningens Hjertestartpriser til personer, der har ydet en indsats, som har reddet menneskeliv.

Læs mere om Hjerteforeningen

Sorgpilotuddannelse

Østifterne har støttet en kvinde fra Nykøbing Falster til at tage uddannelsen som sorgpilot. Hun har som frivillig været tilknyttet en sorggruppe for børn i alderen 6 til 9 år, som har mistet en af deres nærmeste. Hendes mål med uddannelsen er fortsat at kunne arbejde med kriseramte børn, og at kunne tilbyde sig som konsulent i institutioner, hvor hun kan rådgive personale og forældre. På sigt vil hun gerne undervise i sorg og krise, holde oplæg og foredrag m.m. på skoler og institutioner, der har med børn og unge at gøre.