Hverdagens helte

9-årige helte fik 5.000 kr.

Tvillingedrengene Gustav og Oliver fik hver 5.000 kr. af Østifterne, da de slukkede en brand i deres stråtækte hus. De to drenge var kortvarigt alene hjemme i familiens stråtækte gård i Helsinge, da der opstod brand i bryggerset. Gustav og Oliver havde ingen telefon til at tilkalde hjælp, men til gengæld havde de et par spande. Og i stedet for at løbe skrigende bort, gik de ufortrødent i gang med at bekæmpe de meterhøje flammer med vand.

Livreddende førstehjælp på Herningvej

Tre trafikanter gav livreddende førstehjælp til en 56 årig bilist, der fik hjertestop og faldt sammen over rattet.
De tre trafikanter, som tilfældigvis var på Herningvej ved Herning på tidspunktet for ulykken, gav livreddende førstehjælp og fik gang i hjertet igen samt tilkaldt hjælp. Den 56 årige blev fløjet i helikopter til Skejby Sygehus for videre behandling.
Østifterne har belønnet de tre redningsmænds indsats.

Redningsmand belønnes med 25.000 kr.

Den 57-årige revisor Poul Erik Larsen, som reddede en 3-årig dreng fra druknedøden i Thyborøn Havn, fik en pris på 25.000 kroner for sin heltemodige indsats af Østifterne.
Ulykken, som nær havde kostet den 3-årige dreng livet, skete da moderen med sin cykel kom for tæt på havnekajen. 3-årige Martin sad bag på cyklen, da moderen mistede balancen, og begge røg i vandet. Mens moderen kort efter styrtet kom op til overfladen igen, røg den 3-årige dreng ned på bunden af havnebassinet, formentlig trukket ned af vægten fra cyklen. Men ved hjælp af en lynhurtig indsats fra Poul Erik Larsen blev drengen reddet op. Sygeplejerske Lone Zengraff, som også var på havnen, gav drengen førstehjælp, og lille Martin er i dag uden mèn af ulykken.

Sprang i havnen og reddede 12 årig pige

En 12 årig pige havde i januar måned planlagt en biograftur med sine veninder. Pigerne var ankommet til biografen i god tid, og benyttede ventetiden til at optage en video udenfor biografen. Pludselig mistede den 12 årige balancen og faldt i havnebassinet i Nykøbing Falster.
Da Besart Ujkani hører skrig fra havnebassinet, ser han en spinkel pige i vandet, som kæmper for at holde hovedet oven vande. Uden at tænke over det, springer han i det iskolde vand og redder pigen fra at drukne. Besart Ujkani blev belønnet med kr. 10.000 af Østifterne for sin heltemodige gerning.

Sorgpilotuddannelse

Østifterne har støttet en kvinde fra Nykøbing Falster til at tage uddannelsen som sorgpilot. Hun har som frivillig været tilknyttet en sorggruppe for børn i alderen 6 til 9 år, som har mistet en af deres nærmeste. Hendes mål med uddannelsen er fortsat at kunne arbejde med kriseramte børn, og at kunne tilbyde sig som konsulent i institutioner, hvor hun kan rådgive personale og forældre. På sigt vil hun gerne undervise i sorg og krise, holde oplæg og foredrag m.m. på skoler og institutioner, der har med børn og unge at gøre.

Hjertestartpriser

Østifterne har siden 2006 sponsoreret den årlige uddeling af Hjerteforeningens Hjertestartpriser til personer, der har ydet en indsats, som har reddet menneskeliv.

Læs mere om Hjerteforeningen