Humanitær støtte

Dansk Flygtningehjælp – indsamling

Østifterne har gennem flere år støttet Danmarks Indsamlingen, hvor der bliver indsamlet støtte med henblik på at give afrikanske familier en bedre fremtid.

Læs mere om Dansk Flygtningehjælp

Medicin uden grænser

Det er en spændende aktivitet, hvor overskudsmedicin sendes (og gives) til lande, hvor der er mangel på medicin, frem for at medicinen bliver destrueret.

Organisationen Medicin uden grænser blev startet i 2006 og er en frivillig hjælpeorganisation. Det er endnu et eksempel på et godt formål og også udtryk for, at der kan tænkes nyt.

Foreningen uden Far – Sommerferieophold i Danmark

Foreningen uden Far er en uafhængig humanitær forening, som hjælper fattige bosniske, muslimske familier fra Srebrenica-området i Bosnien, hvor tusindvis af børn har mistet deres far under krigen. Foreningen arrangerer sommerferieophold i Danmark hos danske værtsfamilier hos frivillige, ulønnede danske familier. Østifterne har i et par år støttet disse sommerferieophold.

Læs mere om foreningen

CARE Danmark

CARE Danmark, som er en del af CARE International, arbejder med at bekæmpe fattigdom ved at yde hjælp til selvhjælp til verdens fattigste mennesker. CAREs projekter tager udgangspunkt i lokal viden og løsningsforslag, der også holder på lang sigt og kan forbedre lokal økonomi.

Østifterne har bl.a. støttet et projekt om kornbanker, der er et lokalt lager, hvor de fattige på landet kan købe korn til en pris, de kan betale, fordi den ikke følger de store prisudsving, der ellers er på det lokale marked. Østifterne har senest støttet en ”spare-låne-gruppe”, der skal hjælpe de fattige med at arbejde sig ud af fattigdommen.

Læs mere om CARE Danmark