pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Sisimiut, 28. maj 2020

 

TUSAGASSIORFINNUT NALUNAARUT – PRESSEMEDDELELSE

 

Grønland første rettighedsskoler forberedes i Sisimiut

Qeqqata Kommunia og UNICEF Danmark har indledt et samarbejde om at introducere UNICEFs internationale koncept ”Rettighedsskoler” i Grønland. Minngortuunnguup Atuarfia og Nalunnguarfiup Atuarfia i Sisimiut er fra i år pilotskoler.

 

UNICEFs Rettighedsskoler findes i mere end 30 lande verden over. Nu introduceres konceptet i Grønland.

”Vi har med glæde modtaget henvendelser fra skoler og kommuner med interesse for UNICEFs rettighedsskolekoncept. Nu har vi valgt at indlede samarbejde med Qeqqata Kommunia, hvor vi i Sisimiut kører to pilotskoler. Med igangsættelsen af rettighedsskoler sætter vi gang i en markant indsats for at fremme børns rettigheder i Grønland”, siger Sara Olsvig, programchef for UNICEF i Grønland.

Øget trivsel

På Rettighedsskoler involveres alle led af den daglige drift af skolerne i en fælles indsats, hvor FNs Børnekonvention er i fokus. Resultater fra konceptet viser en øget trivsel blandt børn til gavn for læring og fællesskab og ikke mindst, at børn kender mere til deres rettigheder.

Qeqqata Kommunias Direktør for Uddannelse Annga Lynge udtaler: ”Qeqqata Kommunia finder det vigtigt at alle børn har lige mulighed for at trives, udvikles og leve et godt og sundt børneliv. Vi har dermed igangsat flere tiltag indenfor børne- og ungeområdet, herunder folkeskolernes arbejde med børns rettigheder og øget elevinddragelse i politiske beslutningsprocesser. Med samarbejdet med UNICEF ser vi frem til at udvide denne målrettede indsats for at fremme børns rettigheder, trivsel og læring”.

Efter pilotfasen er det målet, at flere skoler i Grønland får mulighed for at blive Rettighedsskoler.

Fond finansierer

Igangsættelsen af pilotskolerne er muliggjort ved finansiering fra Østifterne, som også finansierer UNICEFs Rettighedsskoler i Danmark.

”Vi er glade for at være med til at bringe dette gode initiativ til Grønland, og vi håber at det vil være til stor glæde og gavn for børnene i Sisimiut”, udtaler direktør i Østifterne, Lars Suhr Olsen.

Under pilotfasen vil Kommune Kujalleq deltage i en følgegruppe.

 

Kontakt:

UNICEFs programchef i Grønland Sara Olsvig +299 58 38 00

Direktør for Uddannelse, Qeqqata Kommunia Annga Lynge +299 55 34 56